Пн-пт: 09.00-18.00, сб: 10:00-16:00, нд: вихідний
ru ua
Замовити дзвінок
Товарів: 0 (0 ₴)
Особистий кабінет
Обране
Порівняння
+38 (050) 044-77-07
м. Київ, Петропавлівська Борщагівка, вул. Озерна, 10
м. Львів, Івана-Франка 28/1
+38 (050) 633–70-07 +38 (097) 613-70-07
Пн-пт: 09.00-18.00, сб: 10:00-16:00, нд: вихідний

Vertere Acoustics - Прагнення досконалості

 

Принцип Vertere — прагнення розробників до основ, щоб максимально наблизитись до звучання вихідного запису.

Прагнучи якнайточніше відтворити музику, буває спокусливо збільшити складність аудіообладнання, наприклад, додавши спеціальний елемент для вирішення проблем іншого елемента. У результаті вся конструкція може перетворитися на щось складно — і дуже дороге!

Це не шлях Vertere Acoustics. Використовуючи десятиліття досвіду в галузі аудіотехніки та конструювання механізмів, а також тісне співробітництво з індустрією звукозапису та майстерингу, розробники роблять крок назад, уважно вивчають основи та шукають прості, елегантні рішення. Vertere у перекладі з латині означає точку зміни, зміну курсу, початок розуміння. Це слово було знайдено в ході брендингу компанії, який у результаті удостоєний двох нагород на виставці на Transform Awards у Лондоні.

Vertere - це наступний крок у нову еру високого класу. Прагнення до досконалості - це просто ціль, і, як будь-яка "істинна" мета, але вона не означає, що на цьому можна зупинитися. Адже повна досконалість, як відомо, недосяжна.

 

 

Справжня відданість руху вперед, на думку провідного розробника Vertere Acoustics, Тураджа Могхаддама (Touraj Moghaddam), полягає в тому, що рух продовжується, навіть якщо зрозуміло, що ціль дуже далека або навіть недосяжна.

У розробці нових моделей Vertere виходить з того, що «найважливіший компонент у будь-якій системі – це її найслабша ланка». Компанія просто розсуває кордони і робить наступний крок, і так щоразу.

 

 

Першими продуктами Vertere Acoustics, насправді, були кабелі, але справжньою пристрастю Тураджа Могхаддама залишаються вінілові програвачі, хоча б тому, що роль кабелів у них просто важко переоцінити. Саме з'єднувальні кабелі, на думку Тураджа, стали найслабшими ланками багатьох популярних на ринку моделей.

 

 

 

Потім слідує тонарм, привід і основа програвача. І на самому початку, після розробки та створення еталонного тонарма у Vertere з'явилися інструменти та можливості для розробки та виробництва програвача грампластинок цілком. Так виникла модель RG-1.

Без еталонного тонарма та імпульсних кабелів ручного складання створення еталонного рекордера було б досить складним завданням! Однак після відпрацювання перших двох слабких ланок, стало набагато простіше ідентифікувати, відслідковувати та оцінювати критичні компоненти програвача. В результаті, шляхом розрахунків та підбору компонентів була створена конструкція програвача грампластинок.

Принципи роботи Vertere можна розуміти як просту філософію «менше — значить більше». Але правильніше дивитися на це так: найкраще звукове обладнання не повинно нічого додавати до вихідного запису. Швидше, воно має впливати якнайменше, наближаючи слухача до того, що задумали виконавець, продюсер та майстеринг-інженер.

 

 

Працюючи з професіоналами музичної індустрії, Vertere має доступ до майстер-стрічок та ацетатів, зроблених при виробництві пластинок, а значить, можливість порівняти те, як їх чули інженери, з тим, як вони звучать на програвачах та через кабелі Vertere. Компанія постійно цікавиться тим, як ці записи мікшуються, мастерингуються, нарізаються та пресуються. Ці знання застосовуються у розробці та виробництві продуктів Vertere.

Основні принципи правильного програвання грампластинок, можна вважати, висічені в камені: пластинка повинна обертатися з певною швидкістю, а голка повинна слідувати по канавці та дозволяти картриджу перетворювати свої коливання на електричні сигнали з буквально мікроскопічною точністю. Однак те, що це основи, не означає, що є лише один спосіб їхнього досягнення. Ось чому фахівці Vertere уважно вивчають технології, застосовують корпоративний принцип «не зашкодь» і прагнуть розробити простіші, інноваційні рішення.

 

 

Ось чому виявляється, що програвачі Vertere виглядають по-іншому як зовні, так і в деяких інженерних рішеннях, які, ймовірно, зовні не так і помітні. Вся справа в тому, щоб звести інженерію до цих фундаментальних принципів, враховуючи абсолютну суть того, як працює програвач — від перегляду способу отримання енергії картриджем до можливості отримання максимальної інформації з канавки, відстежуючи її вигини тисячі разів протягом сантиметра шляху.

Так що, якщо навіть те, як Vertere проектує і виробляє свої продукти, унікально, адже справа не тільки в тому, щоб привертати увагу. Нехай і слід визнати, що, на думку Vertere, вони виглядають непогано. Але Vertere сподівається, що ви виявите, наскільки чудове їхнє звучання, коли моделі компанії передають своїм слухачам максимум від записаної на платівці музики.

15.12.2021
Viber Telegram Facebook Whatsapp