Пн-пт: 09.00-18.00, сб: 10:00-16:00, нд: вихідний
ru ua
Замовити дзвінок
Товарів: 0 (0 ₴)
Особистий кабінет
Обране
Порівняння
+38 (050) 044-77-07
м. Київ, Петропавлівська Борщагівка, вул. Озерна, 10
м. Львів, Івана-Франка 28/1
+38 (050) 633–70-07 +38 (097) 613-70-07
Пн-пт: 09.00-18.00, сб: 10:00-16:00, нд: вихідний

Огляд Vertere DG-1 Dynamic Groove

What Hi-Fi?, нагороди переможця 2021 року. Зараз цей програвач Vertere – найкращий на цьому рівні.

 

 

Наш вердикт:

Vertere DG-1 - приголомшливе поєднання розумної інженерії, чудової збірки та чудового звуку.

За:

Чудова динаміка

Вражаючі ритмічні здібності

Розумне проектування та складання

Проти:

Картридж можна покращити

Vertere DG-1 Dynamic Groove - це набір з тонарма та деки, який пропонує неабияку частку можливостей топових вертушок Vertere, але за набагато доступнішою ціною. Він розроблений, щоб бути простим у використанні, і навіть укомплектований вбудованим картриджем для тих, хто хоче отримати повний комплект коробки.

Цей картридж являє собою нову модель з магнітом Vertere Magneto, що рухається, а по суті, це перейменований Audio-Technica AT-VM520EB з корпусом іншого кольору.

Як частина комплекту Vertere DG-1 він більш ніж виправдовує додаткові витрати. Але думайте про нього як про щось, що допоможе вам рухатися далі, а не як про кінцевий пункт призначення. Адже потенціал DG-1 потребує чогось більшого.

Один із наших улюблених продуктів минулого року – програвач вінілових платівок Vertere MG-1. Це дуже талановитий виконавець, який встановлює планку можливостей за своєю, близькою до п'ятизначної ціни — і він недоступний для більшості. Тут на допомогу приходить найдоступніша модель компанії – DG-1 Dynamic Groove.

Конструкція

Не зважайте на досить екстравагантний вигляд Dynamic Groove. Насправді в ньому безліч цікавих інженерних деталей. Тонарм справді привертає увагу. Замість того, щоб використовувати звичайну циліндричну трубку, яка хоч і забезпечує жорсткість, але одночасно схильна до резонансів, «рука» DG-1 — це плоский тришаровий сендвіч із алюмінієвого сплаву та пластику.

 

Технічні характеристики Vertere DG-1 Dynamic Groove

Швидкість (про/хв): 33,33, 45

Електрична зміна швидкості: Так

Ручне керування: Так

Фонокоректор: Ні

Тонарм у комплекті: Так

Картридж у комплекті: Так

Ремінний привід (пасик): Так

Підвіска: Так

Варіантів обробки: 1

Розміри: 13 x 38 x 37 см

 

Таким чином, забезпечується стабільна, добре демпфована установка картриджа. Його підшипники теж незвичайні, вони відмовилися від традиційних металевих вузлів на користь скручених нейлонових ниток — одна для переміщень у горизонтальній площині і дві — для вертикальної. Проведення теж нетрадиційне, замість традиційних кабелів використовується гнучка друкована плата з позолоченими провідниками.

У тильній частині тонарма, як завжди, є противаги, але для тонкого коригування ваги передбачений невеликий додатковий вантаж на стороні картриджа - він спрощує справу.

Корпус DG-1 перегукується з багатошаровою конструкцією тонарма. Він складається з трьох шарів акрилу, армованого сталевим шасі – жорстка, але добре демпфована конструкція. Аналогічно, до алюмінієвого диска приклеєний мат з ПЕТГ (термопластичного полімеру) та пробковий неопрен-нітрильний диск – з нижньої сторони. Це має забезпечити хороше поєднання жорсткості та демпфування. Диск рухається кастомним ременем із силіконової гуми круглого перерізу.

Сам диск спирається на якісний підшипник. Його полірований шпиндель з нержавіючої сталі встановлений на каліброваній кульці з карбіду вольфраму, розташованому в латунному корпусі підшипника. Результат – вражаюче плавна робота та відсутність відчутного люфту. Підшипник також отримав довгострокове мастило, так що програвач не потребує регулярного обслуговування, яке потрібне більшості звичайних конкуруючих моделей.

Комбінація з опорного диска, основного підшипника та тонарма закріплена на окремій цокольній основі. Воно ізольоване від решти конструкції вертушки точно розміщеними амортизуючими елементами із силіконової гуми.

Особливості

Двигун DG-1 походить від мотора престижніших моделей Vertere, і використовує полюсну синхронізацію з живленням 24 В. Він поставляється з індивідуально оптимізованим фірмовим блоком живлення, що мінімізує шум і вібрації. Як і в інших вертушок Vertere, корпус двигуна - "плаваючий", здатний поглинати нерівномірності натягу ременя, що покращує стабільність обертання.

Зміна швидкості з 33,3 на 45 об/хв здійснюється електронікою після швидкого натискання кнопки зупинки/пуску. При довгому натисканні обертання зупиняється. Це приємний і простий метод управління, хоча хотілося б бачити кнопку поряд з переднім краєм цоколя, а не вгорі у двигуна, та ще й трохи надто близько до пасика.

В ідеалі DG-1 слід розміщувати подалі від колонок на спеціальній підставці низькорезонансної. Ця порада стосується всіх вертушок, якщо ви хочете отримати від них максимум задоволення. Також переконайтеся, що опора є абсолютно горизонтальною.

Налаштування DG-1 просте, а інструкції досить чіткі, щоб більшість користувачів могли швидко підготувати все до роботи. Картридж встановлений на місце, та крім установки вантажу, що врівноважує регулювання зміщення, установки місце диска і ременя, більше нічого не треба.

Щоб отримати максимум цього комплекту, вам знадобиться якісна система.

Звук

Не потрібно багато часу, щоб зрозуміти, що Vertere DG-1 — модель із приголомшливим звучанням. У нього сміливе, відкрите звучання, наповнене енергією та драйвом. Ми слухаємо пісню Four Tet «Є любов у тобі» і дивуємося демонстрації мощі. Басові ноти звучать дуже швидко, але вражаюче керовано. З точки зору «заходу» голки вплив мінімальний, жодного разу не виникало відчуття, що мінімуми домінують без потреби.

Рівень деталізації вражає. DG-1 - це точний прилад з високою роздільною здатністю, здатний зібрати багато інформації та організувати її в єдине музичне ціле. Він чудовий ритмічно, і наші ноги відбивають цей ритм. Ми не зустрічали аналог, який би так ясно передав динаміку музичного твору, що змінюється.

Далі йде зовсім інший тест як Карміна Бурана (Carmina Burana) Карла Орфа (Carl Orff). Тут Vertere демонструє свою проникливість на середніх частотах, чудове стереозображення та вражаючу динамічну експресію. Голоси звучать чітко і точно позиціоновані у великій та красиво багатошаровій звуковій сцені.

Відтворення залишається скомпонованим та стабільним, навіть коли п'єса стає шаленою, вертушка не починає звучати напружено. Проте, зважаючи на драматичний характер музики, ми раді повідомити, що DG-1 звучить, коли це необхідно, з повною вибуховою динамікою. Це тим більше вражає, якщо зважити на скромний картридж.

Звичайно, вищий клас картриджа дав би покращення якості звучання на високих частотах, де Magneto звучить трохи грубо, а також представив би ще більше нюансів. Але незважаючи на те, що в комплекті DG-1 йде саме Magneto, це, мабуть, найцікавіший варіант, який ми чули за такою ціною.

Під час тестової сесії ми програємо ряд записів, від "Bad" Майкла Джексона до "Kind Of Blue" Майлза Девіса та "Nevermind" Nirvana, і DG-1 ніде не звучить недоречно. Він забезпечує повну дозу музичних відчуттів, не упускаючи при цьому таких характеристик Hi-Fi, як стереозображення, роздільна здатність або тональна точність.

 

Вердикт:

Не можна заперечувати, що Vertere DG-1 забезпечений серйозною конкуренцією, але, зважаючи на те, що ми чули, він може з упевненістю витримувати будь-які порівняння. Настійно рекомендується.

Оцінки:

Звук 5

Можливості 5

Складання 5

21.12.2021
Viber Telegram Facebook Whatsapp